5 KELEBIHAN UTAMA BERNIAGA DI SHOPEE

Masih ramai usahawan yang belum bermula atau menggunakan sepenuhnya SHOPEE sebagai platform untuk memasarkan produk mereka.

Jika anda seorang usahawan, anda patut memulakan segera bisnes anda shopee kerana platform mempunyai terlalu banyak kelebihan yang menguntungkan anda.

Antara kelebihan Shopee yang menarik adalah:

1) NAK BERMULA TU SANGATLAH MUDAH.. Tak complicated macam nak bermula niaga di L*Z**A. Tak perlu nak kena ada SSM pun dah boleh mula niaga dah.. Daftar guna smartphone je pun boleh..

2) SENANG NAK JAGA.. Boleh buat secara part time je.. Hanya perlu 2-3 jam saja sehari untuk manage.. Campak-campak produk, dan tunggu masuk order.

3) TAKDE FEES PUN.. Shopee tak kenakan sebarang fees untuk kita listing produk.. Dan kalau terjual pun, dia tak ambik % pun. 100% duit customer dapat kat kita. Malah, kos pos pun Shopee yang akan tanggung. Syok betul kannn..

4) USER FRIENDLY.. Interface website dan apps Shopee ni sangat2 lah senang untuk faham.. Tak perlukan apa2 panduan pun boleh mula sendiri. Jangan risau kalau anda takde pengalaman berniaga online.. Newbie pun senang nak bukak store di Shopee!

5) BULK LISTING.. Anda bayangkan, kalau kita nak ada 100 produk di store kita, nak upload satu persatu tu sudah tentu makan masa yg sangat lama kan? Jadi, dengan adanya fungsi Bulk Listing ni, kita boleh upload produk kita dengan hanya beberapa klik jer..

 

KELEMAHAN SHOPEE:

1) Duit dari customer Shopee akan hold dulu. Bila kita dapat customer, Shopee akan hold dulu duit kita sehinggalah barang tu sampai kepada Customer. Nampak tak apa tujuannya? Ianya adalah untuk mengelakkan customer kena tipu oleh penjual.. Ini baru adil kan…

2) Tak boleh menjual barang larangan. Sekiranya kita menjual barang larangan seperti mercun dan lain-lain, Shopee akan bagi penalti kepada kita. Sekiranya kesalahan berulang, akaun kita akan kena terminate.

Tapi anda tak perlu risau tentang kelemahan ini.. Saya ingat nak share kepada anda 1 panduan menarik untuk anda belajar tentang bisnes di Shopee.. Siap ada group support lagi. Senang nak tanya apa-apa kalau tak faham nanti..

Nak tahu lebih lanjut?

Klik sini >> http://bit.ly/lubukshopee

Nak memulakan bisnes di Shopee ni sangatlah mudah.. Tapi nak pastikan produk kita terjual tu sangat mencabar kalau kita tidak ada ilmu yang cukup.

Jadi, alang-alang anda dah jumpa PANDUAN yang boleh GUIDE anda untuk berbisnes di Shopee ini, grab lah segera peluang keemasan ini.

KLIK SINI UNTUK BELAJAR BUAT 5 ANGKA DENGAN SHOPEE