Posted on Leave a comment

5 Sifat Lelaki Yang ‘Annoying’ Di Mata Wanita, Hmm, Memang Kena Tinggallah Jawabnya

Tak kisahlah jika sifat luaran seseorang lelaki itu botak ke, gemuk ke, kacak ke, berduit ke, garang ke, tetapi jika seseorang wanita itu tertarik kepada kamu .Korang tetap dikira berjaya mencuri hatinya.

Tapi , lelaki perlu alert beberapa sifat lelaki yang wanita anggap sebagai remeh dan sukar untuk diterima.

1. Lelaki Yang Terlalu Baik

Nak kenal dengan perempuan ada caranya, jangan terlalu cepat cuba menawan hatinya kerana tak semua perempuan suka hubungan yang ekspres. Belum sampai satu minggu kenal dah ajak bercinta? Heyyy! Nanti dulu. Sabar.

Paling penting, usaha kenali hati perempuan itu, baca gerak gerinya dan ambil masa untuk buat dia selesa. Barulah terpikat.

2. Pemalu & Gementar

Nak perempuan tapi takut untuk berdepan realiti? Hmm, memang kena tinggallah jawabnya. Biarpun kaum hawa ini mudah mengasihani, tak semestinya dia sentiasa bersabar dalam semua keadaan. Jika anda mahu berpacaran, sudah pastilah lelaki secara dasarnya yang patut keluarkan langkah untuk memikat hati perempuan itu. “Jangan tunggu lama-lama nanti dikebas orang”.

Tarik nafas dan perlu yakin. Kamu pasti boleh!

3. Tiada Arah Tuju Dalam Hidup

Pakej fizikal memang saing-saing Fattah Amin, tapi…. tak ada kerja tetaplah pula! Perempuan sering menganggap perhubungan yang dijalinnya itu suatu jalinan yang serius. Tidak seperti lelaki yanng sekadar ingin mencuba untuk ‘bereksperimen’ dengan perempuan. Oleh itu, jika si lelaki mahu bercinta, pastikan anda sudah punyai arah tujuan dalam hidup, mesti ada target untuk maju ke hadapan. Nak serius atau nak main-main? Kalau setakat ingin mencuba, baik tak payah. Perempuan tak gemar dengan lelaki yang lambat bertindak kerana sebaiknya kita mahu sesebuah hubungan berakhir di jinjang pelamin. Jadi si lelaki perlu ada masa hadapan.

4. Sombong & Pentingkan Diri

Perempuan boleh dianggap manusia paling degil kerana memang tuhan menjadikan mereka sebegitu rupa. Sebab itu hanya lelaki yang boleh menjatuhkan talak. Kalau perempuan ada kuasa talak alamatnya setiap kali gaduh dia ajak cerai betul tak? Jadi sebagai lelaki, mereka harus peka dnegan ‘habitat’ perempuan. Mereka seharusnya perlu sabar dan tidak bersifat negatif. Siapa rasa dirinya berkuasa kerana dia adalah seorang lelaki. Sorry, anda bukanlah bakal suami yang baik buat mana-mana wanita sekalipun.

Lelaki yang baik adalah lelaki yang perlahan-lahan berusaha untuk merubah perempuan kesayangannya ke arah kebaikan. Bukan jenis yang memaksa. Kawallah perempuan dengan kelembutan dan dengan penuh rasa hormat. Mereka juga pasti menghormati kamu sebagai lelaki.

5. Sensitif?

Hmm… siapa yang perempuan sebenarnya ni? Jangan salah faham kerana bukanlah bermaksud seorang lelaki tidak boleh menangis atau beremosi langsung tetapi silalah faham, perempuan tak suka lelaki yang kekurangan kualiti “jantan”. Rata-rata perempuan anggap lelaki yang sempurna adalah lelaki yang bersifat matang.

Oleh itu, bangkit! Jangan terlalu ambil hati dengan kata-kata perempuan… meskipun adakalanya mereka lempar bahasa kesat, suka marah-marah dan memberi tekanan kepada kamu… jika kamu pujuk mereka serta kena pada caranya. Mesti cair punyalah!

Selamat beramal! ❤

Maskulin

JOM SHARE
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *