Posted on Leave a comment

6 Kelebihan Bawang, Salah Satunya Memberi Tenaga Luar Biasa Kepada Lelaki

Selain daripada mak cik bawang, bawang juga terkenal dengan khasiatnya yang tersendiri. Bawang mungkin musuh ketat anak dara, kerana mata akan pedih bila terkena percikan ketika memotong bawang tersebut. Kalau bab mak cik bawang, jangan cakaplah. Semua pun suka membawang kan? Ini kebaikan bawang yang anda harus tahu. Sesuai untuk lelaki dan wanita.

Boleh hilangkan bau

Bagaimana bawang boleh menghilangkan bau? Anda hanya perlu belah bawang kepada dua. Satu bahagian tu anda boleh masak, satu lagi bahagian tu anda boleh letakkan di ruang udara kawasan rumah anda. Dalam masa setengah jam, bau hamis dalam kawasan rumah anda akan berkurangan. Ini kerana bawang bertindak untuk menghapuskan bau kurang menarik dalam rumah anda.

Kekuatan lelaki

Ini sesuai untuk lelaki, kajian mendapati lelaki yang gemar makan bawang akan memiliki kekuatan batin yang sangat luar biasa. Barulah prestasi anda di dalam bilik tidur menggagumkan. Ini kerana bawang boleh menaikkan seksual stamina daripada Zero to Hero.

Melancarkan peredaran darah

Tahukah anda bahawa kulit bawang boleh membantu anda melancarkan peredaran darah? Kandungan kulit bawang yang mempunyai antioksidan ini boleh anda nikmati setiap hari sebelum tidur. Caranya, rendamkan kulit bawang dengan air panas selama 15 minit, dan minum sebelum tidur. Tapi ingat! Petua ini tidak sesuai untuk anda yang hamil atau menyusu. Jadi, yang lain tu, boleh cuba petua ni, jangan buang kulit bawang tu.

Tidur dengan senang

Jika anda seorang penghidap Insomnia, maka bawang merupakan ubat untuk anda tidur tanpa sebarang masalah. Anda hanya perlu belah bawang kepada dua bahagian, atau anda boleh hiris kecil bawang tersebut. Ambil bau bawang tersebut selama beberapa minit, dan waktu tidur anda tidak akan terganggu lagi selepas ini.

Keradangan telinga

Mungin jumlah orang yang mengalami keradangan telinga tidak begitu ramai di Malaysia, namun ia sungguh menyakitkan. Jika anda salah seorang mangsa, mungkin anda sudah boleh beli beberapa biji bawang hari ini. Anda hanya perlu bakar ia di dalam oven sehingga ia menjadi lembut, dan perah jus bawang tersebut. Kemudian titikkan perahan bawang tadi ke dalam telinga anda, dan ia akan memulihkan keradangan telinga anda dengan sendirinya.

Boleh hilangkan kelemumur

Ini bukan saja tertumpu pada wanita, lelaki juga turut menghadapi masalah kelemumur. Berapa banyak duit anda dah habiskan di salon untuk mendapatkan kulit kepala yang sihat? Tak perlu dah. Anda cuma perlu ambil bawang dari dapur dan letak di rambut anda. Caranya, hiris kecil bawang dan campurkan dengan lidah buaya, Perap rambut anda selama 15 minit. Lakukan rutin ini selama seminggu dan lihat hasilnya.

Maskulin

JOM SHARE
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *